Öppen föreläsning för förskolan!

iStock_000002317208Large.jpg

- Om medbestämmande, språklek och retorik.

För bättre kommunikation och en ännu roligare vardag på förskolan! 

RP Öppen föreläsning knapp 2.png

En föreläsning med två inriktningar. 

Barn i förskoleåldern är genier när det gäller språk! Och de behöver goda omständigheter för att blomstra. Retoriklek är för dig som vill ge barn bästa möjlighet att utveckla sitt språkande, bli bra lyssnare, ta sin plats och våga ha en egen åsikt. Retoriklek ger barnen en stärkt självbild och redskap att i större utsträckning själva hantera konflikter. Du får roliga lekar, övningar och praktiska tips med vetenskaplig underbyggnad.

Få yrken ställer så höga krav på god kommunikationsförmåga som arbetet som pedagog och lärare. Vi förväntas kunna motivera, inspirera, trösta, förhandla, leda, övertyga, övertala, överraska... En dag på jobbet innehåller otaliga kommunikationssituationer, vissa enkla och rutinartade, andra svåra och utmanande. Kunskaper i retorik kan hjälpa oss att hitta medel för att lösa konflikter, för att kommunicera med alla - såväl barn som kollegor och föräldrar - och få ett mer givande och ännu roligare arbete.

✦  Övningar som stärker barns uttrycksförmåga, självbild och trygghet.

✦  Metoder som får den blyge att våga tala och den pratiga att börja lyssna.

✦  Lätta praktiska och roliga förslag att använda direkt i barngruppen.

✦  Hur får jag andra att lyssna intresserat på mig?

✦  Vad är det som övertygar oss människor och hur kan man göra?

✦  I roliga och pedagogiska "Frågelådan" får du möta personer du kanske har mött och svar på frågor du troligtvis ställt.

✦  Skratt med eftertanke utlovas!

”Otroligt bra föreläsning. Det har blivit balans i gruppen efter att vi lekt retoriklekarna!” ”Spännande, medryckande och entusiasmerande! Massvis av bra tips och övningar. Äntligen något att använda direkt!” ”Intressant och givande. Nya tankar och bra förslag till mitt arbete. En värdefull dag. Föreläsaren var väldigt kunnig!” ”Här kan Du som pedagog lära dig att lära ut något som hjälper barn i LIVET.” ”+++5 i betyg! Stort tack!”

Välkomna!

18 april 2013, kl: 18.00-21.00 i Gärdesskolans aula, Banérgatan 56, Stockholm.

Boka-tidigt-pris: 395kr ex moms. Boka innan 15 februari 2013!

Ordinarie pris: 445kr ex moms. Fika ingår i pausen.

Sista bokningsdatum 18 mars. Gå 5, betala för 4. Kom hela arbetslaget och använd er av grupprabatten! Bindande anmälan – platsen går att överlåta.

Frågor: gunlog@retorikpedagogen.se Telefon 070-244 32 64

Föreläsare: Gunlög Å Lindell är retorikpedagog med akademisk utbildning i konfliktbearbetning, ledarskapsutveckling och barns språkutveckling. En mycket omtyckt föreläsare med stor erfarenhet av kurser för pedagoger i förskola/skola. 

Boka dina biljetter här. Ladda ned inbjudan som pdf här.