Skolmaterial - Stort tack!

Stort tack till alla er som köpte kompendiet Retorik i förskolan under hösten 2014! Ni var med och bidrog till att barnen i en kommunal skola på Filippinerna fick skolmaterial! 

För ett par veckor sedan kom jag hem till Sverige efter att i Filippinerna ha upplevt en lite annan kultur när det gäller muntlighet och kommunikation. Under resan besökte jag tre skolor; en för barn från 3 år och upp till 6 år, en för barn 6 till cirka 12 år och den sista skolan var för de äldre barnen, en blandning mellan Sveriges högstadium och USAs college kan man säga. Jag kommer att berätta om muntlighet i skolan på Filippinerna i senare blogginlägg. Missa inte det!

Barn, lärare och föräldrar blev glada för skolmaterialet! De bjöds på något gott att äta och dricka och varje barn fick blyertspennor, färgpennor, ett skrivblock, ett radergummi och en pennvässare. Skolan fick undervisningsmaterial  i form av flash cards för att öva bokstäver, färger, former och ord på  både engelska och på filipino. På bilden med materialet ser ni också två skolplansher som ska finnas i varje klassrum i Filippinerna. Den ena föreställer Presidenten och på den andra står nationalsången.

De fick också en apparat för möjlighet att värma och kyla dricksvatten.  Varmt vatten är nödvändigt bland annat till den pulvermjölk barnen behöver.

- Gunlög