Katastrofhjälp och kommunikation!

3067158_612_344.jpg

En kvinna jag känner ska åka till katastrofens Filippinerna för att leta efter sin familj och försöka hjälpa andra behövande med mat, medicin och förnödenheter. Hon är, mitt i all sin oro, en stark, handlingskraftig, empatisk och kommunikativ person. Jag ville gärna skicka med henne ett bidrag och nämnde det för en person som då också ville bidra. Historien om kvinnan spred sig vidare och alla ville bidra. Tack alla givmilda människor som bidragit till att hjälpen kommer fram med rekordfart!

Tack också Alewalds Sport på Kungsgatan 32 i Stockholm som bidrog genom att ge 20% rabatt på vattenrenings-tabletter och myggnäts-tält.

images.jpeg

Människor vill hjälpa varandra och inte skada varandra. Arten människas framgångshistoria bygger på att vi har en enastående förmåga till samarbete. Den i sin tur bygger på vår förmåga till empati. Det viktigaste för människans överlevnad är att stärka kärleken och solidariteten i gruppen och det gör vi genom kommunikation och prat. Genom miljontals år av evolution har vi utvecklat vår hjärna för kunna samtala så att vi kan hjälpa varandra, hålla sams och slippa slåss. Det är människans språkförmåga och därmed vår samarbetsförmåga som varit den kanske avgörande faktorn för vår arts överlevnad! 

Snack är inte bara!

- Gunlög

3064618_570_321.jpg